събота, 16 юли 2011 г.

ТОЛТЕКИТЕ

Преди хиляди години толтеките били известни из цяло Южно Мексико като „жени и мъже на
познанието". Антрополозите говорят за тях като за нация или раса, но всъщност това било общност от учени и творци, изучаващи и съхраняващи познанието и духовните практики на древните. Събирали се като учители (нагуали) и ученици в Теотихуакан, древния град на пирамидите край Мексико Сити, известен като мястото, където „Човекът става Бог".
В течение на векове нагуалите били принудени да крият древната мъдрост и да поддържат
съществуването й в тайна. Европейското нашествие и честите злоупотреби с личната сила от страна на някои ученици довели до необходимостта знанието да се крие от неподготвените да го използват мъдро или от онези, които биха могли умишлено да злоупотребят с него за лична изгода. За щастие, езотеричното познание на толтеките се запазило и се предавало от поколение на поколение от различни родове нагуали. Макар то да останало в тайна в продължение на стотици години, древните пророчества предсказали настъпването на ера, когато древната мъдрост ще трябва да бъде върната на хората. Сега, на дон Мигел Руис, нагуал от рода на Рицаря на Орела, е отредено да сподели с нас могъщите учения на толтеките.
Толтекското познание произлиза от универсалния източник на истината като всички останали
свещени езотерични традиции по целия свят. Въпреки че не е религия, то почита всички духовни учители, проповядвали на Земята. Макар и духовно по същността си, по-точното му описание е начин на живот, който се отличава с бързо постигане на щастие и любов.
Което е истина, е реално.
Което не е истина, не е реално.
То е илюзия, но изглежда реално.
Любовта е реална.
Тя е върховната проява на живота.

Из "Толтекска книга на Мъдростта"

Няма коментари:

Публикуване на коментар